12 gratis online kurser på Svenska

Det finns många som marknadsför gratis online kurser, men inte alla har samma definition av vad en webbkurs verkligen är. En webbkurs bör, i våra ögon, vara en kurs du kan ta när som helst och var som helst. Du ska inte vara beroende av att logga in på en webbplats en viss tidpunkt eller från ett visst datum. Det ska vara 100% oberoende av tid och plats.

Därför har vi skapat en lista över de svenska webbkurser vi vet är antingen video eller textbaserade, så att du kan delta på dina villkor. Webinarier och andra semi-online-kurser ingår därför ej.

 

Gratis online kurs från Excel Akademien

  • Excel för Nybörjare - Har du ingen eller liten kunskap om Excel? Lära dig allt du behöver veta för att använda Excel som ett effektivt verktyg!

 

Gratis online kurs från Moderskeppet

  • Grunderna i att fotografera - Att fotografera och fånga alla ögonblick på bild är fantastiskt. Den här kursen tar dig med från början och hjälper dig ta bättre bilder.

  • Grunderna i Lightroom - Kursen riktar sig till dig som är helt ny på Lightroom. Mattias visar dig det du behöver för att snabba upp sortering, bildbehandling och publicering av dina bilder.

  • Grunderna i Photoshop CC - Är du nybörjare i Photoshop och vill lära dig programmet från början? Då är det här kursen som gör att du kommer igång. Mattias  tar dig med från start så att du får koll på grunderna och blir trygg i Photoshops stora värld.

  • Grunderna i InDesign - Adobe InDesign är proffsens verktyg för att skapa trycksaker som tidningar, visitkort och böcker. Det har verktyg för all form av design, från att montera bilder till att sätta rätt typografi.

  • Grunderna i Illustrator - I din vardag stöter du ständigt på saker som är skapade i Adobe Illustrator – logotyper, skyltar, ikoner och grafik. Illustrator är programmet som används av både nybörjare och proffs för att illustrera och skapa grafisk design.

 

Gratis online språkkurser från Loecsen

 

Dessutom har du många gratis online kurser på engelska:

 

Om du känner till någon annan gratis online kurs som är 100% video eller textbaserad, skicka bara ett mail till Halvard (a) excelakademien.se och vi kommer att inkludera dem i listan!